Ismerj meg jobban!

Bálint vagyok, a LampbyBlint lámpák megálmodója és a kockalámpa.hu alapítója

Már gyermekkoromtól kezdve mindig érdekelt az alkotás, imádtam, ahogy megszületik a kezeim között valami új és ahogy teltek az évek, egyre erősebb lett bennem a vágy, hogy olyasmit csináljak, ami örömmel tölt el, és valami maradandót alkossak.

Ahogy kimaradtam az iskolából és elkezdtem dolgozni, egy olyan helyre kerültem ahol nagyon nagy figyelmet fordítottak a terek és a különböző tárgyak megfelelő megvilágítására. Itt jöttem rá igazán, hogy a mesterséges fény nemcsak a természetes fény pótlására szolgál, hanem a belső enteriőr egy fontos alkotórésze. Kihangsúlyozza a különböző helyiségek karakterét, sajátos jelleget kölcsönöz nekik. Csodálva figyeltem a szebbnél szebb lámpákat, a különböző típusokat, ahogy meghatározzák egy helyiség funkcióját, hangsúlyozzák a kiemelni kívánt részeket és elrejtik azokat, amik kevésbé fontosak.

Telt az idő, szerettem volna képezni magam, így kitanultam a villanyszerelő szakmát. Amellett, hogy kilométernyi vezetéket és kábelt húztam be a falakba, kapcsolókat és dugaljakat kötöttem be és lámpákat szereltem fel kisebb-nagyobb otthonokban, rájöttem, hogy saját házam megvilágításához szülkéges lámpákat én is el tudom készíteni szakszerűen, a villamos szabványoknak megfelelően.

Így lett a lámpakészítés a hobbim és a szenvedélyem.

 

Minden munkám gondos tervezéssel indul, lámpáim készítése során felhasználok hagyományos és kevésbé hétköznapi alapanyagokat is, mint például a papír, fa, üveg, juta, textil, cement vagy fém.  Személyes kedvencem a papírmasé, mint alapanyag. Ez egy könnyen elkészíthető, gyorsan szilárduló anyag papírból és lisztből. Rendkívül jó vele dolgozni, szinte bármit meg lehet belőle formázni, a lehetőségeknek csak a kreativitásunk szab határt.

Minden egyes lámpa, amit az oldalamon a LampbyBlint menüben találsz, az én kezem munkája. Mivel mindegyikből csak egyetlen darab készül, biztos lehetsz benne, hogy sehol máshol nem köszön majd vissza a saját egyedi lámpád.

Kívánom, hogy egyedi lámpáim legalább akkora örömet szerezzenek neked minden nap, mint amilyen gondossággal én készítettem őket.

Kockalámpa.hu

Amellett, hogy egyedi lámpákat készítek, forgalmazom a webshopban megtalálható lámpa alkatrészeket, tartozékokat, kiegészítőket, szerszámokat, hogy ha egyszer úgy döntesz, elkészíted saját DIY lámpád, ne kelljen kutatni az szükséges tartozékok, speciális szerszámok után.

Milyen lámpákat és kiegészítőket találsz még az oldalamon?

A prágai Rendl Light Studio kiváló minőségű világítási megoldásai

Kültéri és fürdőszobai lámpák széles választéka...

Különleges dekorizzók

Filament LED, kristály, porcelán, lebegő...

Olasz világítási rendszerek

Filé, LUMET IP44, Tubes

Francia dekorlámpák

Csillárok, állólámpák, asztali lámpák...

Lámpa alkatrészek

Foglalatok, kapcsolók, lámpabúrák, villásdugók, mennyezet rózsák

Textilkábelek

Többféle színben, csavart vagy lapos kivitelben